COSMIC Q

HARRY TAVITIAN TRIO
10 iunie, 2019
Luiza Zan & Hungarian All Stars
10 iunie, 2019

– este o formulă tânără și avangardistă de muzicieni care, pornind de la clasicele standarde de jazz și trecându-le prin sita propriului spirit și simț muzical, au ajuns la un sound unic, suspendat cosmic, modern, care poartă amprenta specifică a fiecăruia, dar și a universului lor comun.

Colaborarea dintre pianistul Albert Tajti și vocalistaCatalina Beta a început în 2012 odată cu recitalul susținut de cei doi la Gala de Blues-Jazz „Kamo” din Timișoara și s-a cristalizat de-a lungul timpului într-un compozit pur, sincer, vibrant. Celor doi li s-a alăturat chitaristul Dan Mitrofan, unul din numele de referință din jazz-ul autohton. El avea sa se mute în București ceva mai târziu și să fie solicitat în cele mai provocatoare proiecte sonore, aducând un plus foarte specific al gândirii „out-of-the-box”, o proprie restructurare atomică pulsatilă a sunetelor. Colaborarea cu talentatul tobar Gabi Matei a început în 2017 în diverse formule și contexte muzicale, energia lui venind ca o mănușă celor trei. Cel mai nou și tânăr membru al trupei este basistul Mike Alex, student la Universitatea Națională de Muzică la secția Compoziție Jazz, un foarte talentat și deja articulat muzician.

Proiectul Cosmic Q abordează, într-o manieră inedită și proaspătă, un repertoriu variat, de la compoziții proprii sau hituri pop până la teme standard jazz din song-bookul american, o evocare a unor cîntece interpretate de voci marcante ale secolului trecut, precum Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Nancy Wilson etc. Temele abordate sunt proiectate armonic şi ritmic într-o manieră proaspătă, înnoită, prin viziunea arhitecturală cosmică a pianistului Albert Tajti și a excelentului ghitarist Dan Alex Mitrofan, îmbinate cu interpretarea vocală pură, expresivă și învăluitoare în catifea a Cătălinei Beţa, îmbogățite, echilibrate și punctate perfect de secția ritmică Mike Alex și Gabi Matei.
În curând la Samfest Jazz Romania

share...Share on Facebook
Facebook