EABS

MATHIAS EICK QUINTET
10 iunie, 2019
CHESTIONAR DE EVALUARE SATISFACŢIE BENEFICIARI
9 iulie, 2019

În recenta renaștere a scenei mondiale de jazz vom găsi o mulțime de artiști talentați de peste ocean cum ar fi Kamashi Washington and the West Coas Get Down sau Bad Bad Not Good Collective.
Un nou val de jazz se naște de asemenea în Europa, o mixtură între muzica urbană contemporană și jazzul clasic. Fără îndoială pentru unii acesta nu mai este jazz, aici aflându-se septetul polonez din Wroclav, EABS, care păstrează tradiția jazzului școlii poloneze prin escapadele și abordările originale.
După multe recenzii, critici și prestații foarte bune, albumul de debut ”Repetitions” (”Letter to Krysztof Komeda”) trupa EABS decide să lanseze două albume pe vinil ”A Black One” live in Katowice și ”Repetitions” (”Letter to Krysztof Komeda”) live in Jazz Club Hipnoza.
După scurt timp, EABS încep să aibă concerte în prestigioase locații precum: Witold Lutaslwski S1 Studio în Varșovia, Gdansk Shakespeare Theatre și în Polish National Radio Symphony Orchestra în Katowice, precum și la câteva festivaluri de renume ca Woodstock Kostrzyn, Spring Break în Poznan, XJAZZ în Berlin, Taron Nowa Muzyka în Katowice. În anul 2008, EABS au făcut un turneu în UK (Londra, Manchester, Liverpool) apoi festivaluri în Europa precum Bush Festival din Budapesta și trei concerte în China (Xiamen, Guangzhou, Shenzhen).
Reinterpretările lui Krysztof Komeda făcute de EABS sunt foarte departe de original, trupa axându-se mai mult pe mitologia slavă și demonologică poloneză. Binecunoscuta ”Slavic melancholy” pe care trupa a încercat să o extragă din propriul ADN, a devenit inspirație pentru acest album.
Muzica celor de la EABS rezultă din adâncul spiritului și imaginației trupei motiv pentru care foarte mulți muzicieni, istorici, jurnaliști, scriitori și chiar psihoterapeuți au propus muzica lor pentru relaxare sau meditație.

share...Share on Facebook
Facebook