Evenimente viitoare

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Dirty Slippers – Akusztikus koncert

24 martie, 2017 @ 21:00 - 23:00

A kezdetek:

A gyulai Dirty Slippers 2005-ben alakult. A szerencse hamar a fiúkra mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket már a Supernem előtt, a kilencediket pedig a Petőfi Csarnokban adhatták. A srácok azóta felléptek a Supernem, Heaven Street Seven, 30Y, Jamie Winchester, Magna Cum Laude előadókkal.
2008-ban jelent meg első lemezük „Dirty Slippers” néven, melynek producere Takács Zoltán Jappán (Hs7) volt, s mely lemezmegjelenést egy 20 állomásos önálló magyar turné követett.
2009-ben a zenekar a GlaxoSmithKline gyógyszergyár méhnyakrákellenes kampányának reklámarca lett, s megjelent az Élned Kell című kislemez. Producere az a George Shilling volt Londonban, aki az Oasis, Blur, Mike Oldfield, Primal Scream zenekarokkal is dolgozott.

Közel Hozzád:

2009 nyarán a zenekar az Egyesült Államokba kapott meghívást, egy clevelandi kiadónak (Standby Records) köszönhetően itt vették fel új lemezüket a, melyen az USA szerte elismert fiatal producer Johny Burke bábáskodott, a már említett George Shilling mellett.
A lemez első kislemez dala a „Waiting for You” azonnal felkerült a vidéki rádiók slágerlistáira, ezzel országos népszerűséget hozva a zenekarnak.
2010 nyarán a srácok több neves magyar fesztiválon is felléptek, olyan legendás magyar előadók előtt, mint az EDDA vagy a Republic. Az utóbbinak annyira elnyerte a zenekar a tetszését, hogy a remekül sikerült közös fesztiválkoncert után három évig a Republic vendégzenekaraként is járták az országot, környező országokat, gyakran több tízezer ember előtt fellépve, emellett folyamatossá váltak a saját telt házas koncertek.

2010. szeptember 26-án az Élned kell videoklipet az MTV Hungary zenecsatorna kiemelt rotációban kezdte játszani, ugyanezen, napon a YouTube videó megosztó portálon mindössze 24 óra alatt több mint 1000-ren nézték meg.
A banda második videoklipjét, a „Te vagy a Fény”-t, mely 8 hétig vezette az MTV Hungary slágerlistáját. A dalt a Magyar Televízió egyik műsora számára a zenekar különleges, szimfonikus verzióban is elkészítette.
2011 őszére érkezett meg az új videoklip, a „Hang vagy Jel”, mely 22 héten át a VIVA TV slágerlistáján szerepelt, s áttörést hozott a rádiókban is. A VIVA TV 2011-es év végi összesített Top 100-as listáján pedig az előkelő 95. helyet szerezte meg a Hang vagy jel, úgy, hogy „csak” október 24 óta látható a legnagyobb zenetévében.

2012. október 8-án megjelent Közel Hozzád nagylemez, melyet hazánk egyik legnagyobb független nagykiadója, a HungaroSound adott ki. A megjelenés hetében a MAHASZ albumeladási lista 18. helyén nyitott olyan előadókat megelőzve, mint Lady Gaga vagy Radics Gigi, s az óta tucatnyiszor szerepelt a slágerlistán, s elég volt ahhoz is, hogy az ezt követő turnéja a zenekarnak teltházzal záródjon.
2012 novemberében a fiúk, Paul McCartney és a U2 elő zenekarával, az ír The Coronas-szal turnéztak Európában, teltházas koncerteket adva Berlinben, Hamburgban és Budapesten.

Múzsa:

2013 nyarán a zenekar megkezdte új nagylemezének munkálatait George Shilling sztár producerrel, aki a Közel Hozzád lemez után, immáron a második, „Múzsa” címre keresztelt anyagon is bábáskodik a fiatal négyes fölött.
A lemez első rádiós dala, a „Minden lány múzsa akar lenni” az Mr2 Petőfi rádióban debütált, s az óta minden magyar, erdélyi és vajdasági rádióban hallható.
Az idei év nyári turnéja meghozta a várva várt sikert. Több mint 25 nagy koncerten, minden alkalommal több ezer ember előtt lépett színpadra az együttes, ezzel együtt óriási sikereket elérve.
Ez év októberében a román legenda, a Rezident Ex, meghívására Aradon és Temesváron teltház előtt játszott a banda.
December 22-én megjelent a legújabb videoklip, a „Caroline”, melyet hatalmas várakozás övezett a rajongók részéről, ezt bizonyítja az a tény,hogy kevesebb,mint 24 óra alatt, több,mint 12.000-ren nézték meg a Vube.com videóportálon, valamint a környező országok zenecsatornái is műsorukra tűzték!

2015 novemberében jelent meg a Múzsa nagylemez, mely elődjéhez képest egy jóval kiforrottabb és egységesebb pop-rock album lett, természetesen a jól bevált George Shilling és Vígh Arnold producerek közreműködésével. A lemez a megjelenés hetében a MAHASZ albumeladási lista 15. helyen nyitott. A lemezmegjelenést 2 éves fesztiválturné követett Erdélytől kezdve a Balaton legszínvonalasabb rendezvényéig.
2017 februárjában megjelent a „Már nem” című videoklip, mely azonnal bekerült a zenetévék lejátszási listájára (TV2 Zenebutik, Sláger Tv, Muzsika Tv, Petőfi Tv stb.), valamint a Youtube-on, 24 óra alatt 13.000 megtekintést ért el.

Fontosabb mérföldkövek:

2005 – Petőfi Csarnok koncert
2006 – Supernem turné
Heaven Street Seven turné
Jamie Winchester turné
2008 – Első nagylemez
Önálló turné
2009 – USA – lemezfelvétel
2010 – Meghívások: Republic
EDDA
Magna Cum Laude
első közös turnék
2011 – Suliturné (az első rák-, drog- és alkoholellenes prevenciós koncertje és előadása)
2012 – Közel Hozzád nagylemez és turné
Európa turné a The Coronas-szal (teltház előtt)
2013 – Múzsa lemez
Nagyszabású nyári turné
Teltházas romániai mini turné

Érdekességek:

A zenekar Bódi László „Cipő” elvesztése óta minden koncerten az „Ahol Te vagy” dalukkal állít emléket fiatalon elhunyt barátjuknak.
2011 óta létrehozták a Suliturné programot, mely Európa egyetlen méhnyakrák-, drog- és alkoholellenes prevenciós koncertje és előadása. Több mint 200 intézménybe jutott már el a programsorozat.

Videoklipek:

Élned kell (2010)
Te vagy a Fény (2010)
Hang vagy Jel (2011)
Egy a vége (2012)
Caroline (2014)
Már nem (2017)

share...Share on Facebook
Facebook

Detalii

Data:
24 martie, 2017
Timp:
21:00 - 23:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Loc de întâlnire

Music’at Caffe & Pub
str. Hám János nr.4
Satu Mare, Satu Mare România
Telefon:
0743 933 541
Sit web:
https://www.facebook.com/pg/musicatpub/about/?ref=page_internal

Organizator

Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”
Telefon:
0261 768 608
Email:
contact@casa-zamfirescu.ro
Sit web:
casa-zamfirescu.ro