Filmul Rus

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Filmul Rus

2 noiembrie, 2016 @ 18:00 - 5 noiembrie, 2016 @ 21:00

Câteva capodopere ale cinematografiei de arta pe care va asteptam sa le descoperiti (sau redescoperiti ) intr-o atmosfera de festival.
În intervalul 2-5 noiembrie, în sala Centrului Cultural GM Zamfirescu se vor proiecta 7 filme rusești

1. Noi suntem din viitor (Мы из будущего)
Anul lansării: 2008
Gen: Fantastic, Război, Dramă
Durată: 01h 55 min
Regizor: Andrei Maliukov
Acțiunea filmului este structurată în două planuri temporale: în prezent și în anii războiului, în perioada luptelor defensive grele din august 1942.
Eroii principali ai filmului fac săpături în locurile unde au fost luptele, pentru a vinde ulterior ceea ce găsesc: medalii, ordine, documente, arme germane. Afacerea lor este profitabilă, dar periculoasă. Odată, la locul săpăturilor se petrece ceva straniu: în agendele găsite aparținând soldaților Armatei Roșii uciși, ʺvânătorii de relicveʺ descoperă fotografiile lor. Ca să-și revină din șoc, colegii de ʺbusiness negruʺ se duc să se scalde într-un lac și… de acolo ies în anul 1942. În toiul luptei.

2)Spionul (Шпион)
Anul lansării: 2015
Gen: Comedie, Polițist, Acțiune
Durată: 02h10min
Regizor: Paul Feig
Primăvara anului 1941. În centrul Moscovei o luptă încordată între două grupe de recunoaștere. Scopul operațiunii secrete a lui Hitler este să-l dezinformeze pe Stalin despre planurile de agresiune a Germaniei asupra Uniunii Sovietice.
Maiorul Oktiabriski și locotenentul Dorin contra unui geniu al spionajului fascist. O luptă pe fondul istoriei mărețe, luminat de văpaia războiului iminent.

3) Poddubnâi (Поддубный)
Anul lansării: 2014
Gen: Biografic, Dramă, Sport
Durată: 02h
Regizor: Gleb Orlov
L-au numit campionul campionilor. Despre forța și caracterul volitiv ale lui Poddubnâi s-au creat legende. Și la 50 ani, marele luptător învingea cu ușurință atleți tineri și nu a făcut niciodată compromisuri în privința onoarei și a echității. Numai iubirea a reușit să-l pună tuș pe voinicul rus…

4)Tigrul Alb (Белый тигр)
Anul lansării: 2012
Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie
Durată: 01h48min
Regizor: Karen Șahnazarov
După o bătălie din Al Doilea Război Mondial, într-un tanc sovietic distrus, este descoperit un tanchist ars, dar viu. Soldatul se reface rapid, însă nu îşi aminteşte cine este. I se emit acte de identitate noi şi i se dă numele Naidionov (Găsit). În acest timp, pe linia frontului se zvoneşte despre un tanc nemţesc straniu, invulnerabil, care apare şi dispare brusc, distrugând zeci de tancuri sovietice. Acest tanc a fost numit „Tigrul alb”. Naidionov este ridicat în grad şi primeşte ordin să găsească şi să distrugă „Tigrul alb”. În plus, tanchistul are o intuiţie mistică în timpul luptei. El povesteşte că poate asculta tancurile şi că are ordin să distrugă „Tigrul alb” de la însuşi „Dumnezeul tancurilor”. În timpul unei bătălii, echipajul tancului lui Naidionov prinde „Tigrul alb” într-un sat distrus şi se duelează cu el. Tancul nemţesc este învins, dar nu distrus. După luptă, acesta se ascunde iarăşi şi îşi camuflează urmele. După capitularea Germaniei, colonelul încearcă sa îl convingă pe Naidionov că războiul s-a sfârşit, dar acesta nu este de acord. „Până când nu va fi distrus Tigrul alb, războiul nu se va sfârşi”, este convingerea lui Naidionov şi el va aştepta 20 sau 100 ani până când va apărea şi va lovi din nou.
În scena finală, în cabinetul său sumbru, Hitler justifică războiul în faţa unui interlocutor necunoscut: „Războiul nu are început sau sfârşit. Războiul este viaţa însăşi”.

5)Drumul spre Berlin (Дорога на Берлин)
Anul lansării: 2015
Gen: Dramă, Război
Durată: 01h22min
Regizor: Serghei Popov
Acțiunea filmului se petrece în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Personajele principale, locotenentul Ogarkov și soldatul Djurabaev, oameni tineri veniți din diferite republici ale Uniunii, diferiți din punct de vedere al caracterului și al stilului de viață, dar uniți printr-un scop comun. La baza filmului se află relații și acțiuni complexe, dictate de contextual evenimentelor teribile ale războiului. Această poveste estedespre relațiile umane, despre adevăratele valori morale, datoria față de Patrie, familie și noi înșine.

6) Copilăria lui Ivan (Иваново детство)
Anul lansării: 1962
Gen: Dramă, Război
Durată: 01h37min
Regizor: Andrei Tarkovski
Copilăria lui Ivan, care are 12 ani, s-a terminat în ziua când, în fața sa, fasciștii i-au împușcat mama și surioara. Tatăl băiatului a pe front. Rămânând orfan, Ivan ajunge într-o unitate militară și devine o iscoadă imposibil de prins.
Riscându-și viața, el obține pentru comandament informații neprețuite despre inamic. Dar… la război ca la război…

7) Imperiul dispărut (Исчезнувшая империя)
Anul lansării: 2008
Gen: Dramă
Durată: 01h45min
Regizor: Karen Șahnazarov
Acțiunea filmului se petrece în Moscova anilor 1970. Un triunghi amoros între doi tineri și o fată care studiază la aceeași universitate. Se ceartă, se împacă, își înfruntă primele dezamăgiri și câștigă primele victorii. Prinși de viața personală și poveștile de iubire, ei nu reușesc să prevadă că țara în care s-au născut și trăiesc va dispărea curând de pe hartă.

share...Share on Facebook
Facebook

Detalii

Începere:
2 noiembrie, 2016 @ 18:00
Se termină:
5 noiembrie, 2016 @ 21:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , ,

Loc de întâlnire

Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”
Bd. Transilvania nr. 3
Satu Mare, 440027 România
+ Harta Google
Telefon:
0261 768 608
Sit web:
casa-zamfirescu.ro

Organizator

Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”
Telefon:
0261 768 608
Email:
contact@casa-zamfirescu.ro
Sit web:
casa-zamfirescu.ro