Evenimente viitoare

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansarea albumului „Wild at Heart” al Ruxandrei Zamfir

8 mai, 2017 @ 20:30 - 23:00

20Lei

Albumul “Wild at Heart” al cântăreţei Ruxandra Zamfir a fost înregistrat live în concert, cele două sesiuni de înregistrare având loc în celebrul club bucureştean Green Hours, la sfârşitul anului trecut. El marcheaza un moment special în colaborarea dintre Ruxandra Zamfir şi muzicienii Mihai Iordache (saxofon), Sorin Romanescu (chitară) si Dan Mitrofan (chitară) – dar n-ar trebui uitat nici timişoreanul Uţu Pascu, muzician şi el, omul care s-a aflat “în spatele butoanelor”.

De ce “Wild at Heart”? În primul rând, din nevoia de a exprima deschis, fără complexe, tumultul reprimat al sentimentelor. Şi ce prilej mai bun decât acela oferit de muzica de inspiraţie nord-americana – de la jazz, până la rhythm and blues şi soul? Iată de ce pe disc pot fi regăsite atât piese compuse de George Gershwin sau Sonny Burke, cât si cântece scrise de Hank Williams, Tom Waits sau Paul McCartney. În al doilea rând, pentru că numele albumului a fost ales cu gândul la versurile poemului “A prayer for the wild at heart kept in cages” (Tennesee Williams, “Stairs to the Roof”, 1949), o posibilă sursă de inspiraţie şi pentru regizorul american David Lynch, cu al său “Wild at Heart”.

Destinul profesional şi artistic al Ruxandrei Zamfir a suferit o turnura dramatică la vârsta maturitătii depline, aceea de 30 de ani. Absolventă a Facultătii de Jurnalism şi Comunicare, ea a renunţat la o carieră în domeniu pentru a-şi împlini nevoia de cântec. De aici, pâna la absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti si obţinerea titlului de doctor in muzică nu au mai fost decât câţiva pasi. “Galoanele” universitare nu cântăresc, desigur, cu nimic mai mult decât colaborările artistice în domeniul jazz, cântareaţa iniţiind şi participând la diverse proiecte muzicale, care i-au inclus pe pianiştii Mircea Tiberian şi Lucian Ban, pe chitaristul Sorin Romanescu şi pe saxofonistul Mihai Iordache. De altfel, chitaristul Sorin Romanescu se dovedeşte a fi o prezenţa constantă în producţiile discografice ale Ruxandrei Zamfir, el colaborând, alături de pianistul Mircea Tiberian, şi la realizarea discului “Being Green” (Green Records, 2009).

“Wild at Heart” a apărut la casa de discuri Fiver House Records, a saxofonistului Mihai Iordache. Este cel mai recent dintr-o lungă serie de albume de jazz românesc printre care se regăsesc producţii recente ale unor muzicieni şi grupuri ca Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu, Luiza Zan, Sebastian Spanache Trio, Suzana Laşcu, Ana-Cristina Leonte, Paolo Profeti, Bucharest Jazz Orchestra, Alexandru Anastasiu şi ultimele trei albume semnate Iordache.

Bilet 20 Lei

share...Share on Facebook
Facebook

Detalii

Data:
8 mai, 2017
Timp:
20:30 - 23:00
Preţ:
20Lei
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Loc de întâlnire

District 15
Stefan cel Mare nr 15
Satu Mare, România
Telefon:
0755 970 374