MATHIAS EICK QUINTET

Luiza Zan & Hungarian All Stars
10 iunie, 2019
EABS
10 iunie, 2019

Trompetist, compozitor și lider de formație, Mathias Eick, este supranumit de multă vreme ca fiind unul dintre cele mai mari talente ale muzicii jazz. Cu cel de-al patrulea album reînnoit la ECM, artistul dovedește o maturitate unică și distinsă pentru o poveste expresivă a muzicii create. 
Pentru Eick viața consistă în piese de puzzle bine puse la loc, dar care nu se termină niciodată. Acesta este și locul unde s-a născut și a creat, orașul Ravensburg din regiunea Tirol, Germania. Motive alpine într-o constantă bătălie dintre casele din această regiune și vânturile puternice ale Alpilor. Piese precum “Family”, “Children”, Friends” și “Parents” demonstrează clar profunzimea metaforelor acestor piese de puzzle care au o influență asupra vieții lui artistice dar și private. 
Eick a fost nominalizat la prestigioase premii precum International Jazz Festival Organization, International Jazz Talent, The Statoil și premiul DNB. Educația propriu-zisă o obține la NTNU Trondheim în studii de muzică Jazz, apoi colaborând cu Trondheim Jazz Orchestra și Chick Corea, JazzaJazzist, Iro Haarla, Many Katche, Elvira Nicolaisen și Jacob Young. 
Ravensburg Quintet, cu care o să fie prezent laSamfest Jazz 2019, include pe bateristul Torstein Lofthus, basistul Audun Erlien, pianistul Andreas Ulvo și violonistul Hakon Aase. 

Mathias Eick – Official

share...Share on Facebook
Facebook