Samfest Jazz International 2020

CHESTIONAR DE EVALUARE SATISFACŢIE BENEFICIARI
9 iulie, 2019

Samfest Jazz International 2020

Evenimentul nostru se apropie cu pași repezi, cu drag și speranță de vreme bună! E timpul să facem cunoștință cu artiștii pe care îi vom întâlni la Samfest Jazz 2020, ediția a XII-a!

🔹🔹🔹

NADIA TROHIN QUARTET


Nume deja sonore în spaţiul muzical autohton, membrii acestui cvartet sunt dovada faptului că noua generaţie a muzicienilor de jazz este în plină ascensiune. Întâlnirea între aceștia dă naştere unui dialog muzical în care teme mai mult sau mai puţin cunoscute, clasice sau moderne, apar reorchestrate într-o manieră proprie, creativă, însuflețită de complexitatea ritmică şi armonică specifică jazz-ului. Nadia Trohin este o artistă cu personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton. Originară din Chişinău, unde a absolvit Colegiul Naţional de Muzică “Ştefan Neaga”, şi-a definitivat studiile de licenţă, masterat şi doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureş şi în acelaşi an a început colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian alături de care a înregistrat CD-ul La margine de Bucureşti, apărut în 2011 la casa de discuri Soft Records. De atunci a susţinut numeroase concerte în ţară şi în străinătate, colaborând cu muzicieni de marcă ai scenei jazzistice: John Betsch, Chris Dahlgren, Christian Lillinger, Maurice de Martin, Oláh Péter, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Sorin Romanescu ş.a. În trecut a fost solista grupului Millenium cu care a lansat două albume (Fata sihastră şi Creştini, Crăciunul a sosit) şi membră a grupului vocal Jazzapella. În paralel cu activitatea concertistică, interpreta se implică activ şi în domeniul educaţional, fiind asistent universitar în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi trainer vocal la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Capitală

Nadia Trohin – voce
Albert Tajti – pian
Răzvan Cojanu – bas
Gabi Matei – baterie

🔹🔹🔹


BEGA BLUES BAND


este cea mai longevivă trupă de jazz blues din România. Activitatea trupei a început în 1983, atunci când regretatul Béla Kamocsa „Kamo” și Johnny Bota au decis să evolueze împreună la festivalul de jazz Braşov-Kronstadt. Anul trecut, în cadrul Galei Blues Jazz Kamo trupa a lansat un material discografic „Miracles“. Piesele albumului sunt compuse de Johnny Bota, Mircea Bunea și Lucian Nagy, iar introducerea și spațiile dintre piese sunt realizate de Toni Kühn. Recent Bega Blues Band a susținut un concert special alături de Cristina Bălan în Piața Libertății din Timișoara evenimentul find inclus în cadrul festivalului Blues pentru Timișoara.

Componența trupei este următoarea:

Maria Chioran - voce, Lucian Nagy - instrumente de suflat și percuție, Mircea Bunea - chitară, Toni Kühn - claviaturi, Johnny Bota - bass, Feri Szekeres - baterie.

🔹🔹🔹

ESSENTIAL NOTES


este un grup de jazz contemporan, format din Simion Bărnuțiu – clape & electronics și Robert Kányádi – tobe, percuție. Începând cu anul 2018, grupului s-a alăturat și saxofonistul Alex Munte.

Compozițiile trupei sunt influențate de jazz-ul contemporan dar și de experiențele muzicale ale membrilor. Afinitatea lor pentru jazz și improvizație aduce în fața audienței un mix de sonorități dat de sound-ul specific muzicii electronice și de cel organic, reprezentat de saxofon și tobe acustice. Influențele sunt de la Bugge Wesseltoft, Hidden Orchestra sau Portico Quartet.
Au concertat în cadrul unor festivaluri precum Jazz in the Park, Smida Jazz, Untold, Samfest Jazz, TIFF Cluj Napoca sau Roland Jazz Festival.

🔹🔹🔹


BLAZZAJ


Calatoria funk a început în 1998, când un grup de muzicieni provenind din diferite genuri muzicale (de la jazz, la muzică clasică și până la hardcore) au inventat un dispozitiv complex, plin de dinamism și culoare, alimentat cu explozii de energie, scris în oglindă și citit BLAZZAJ.

Clădiri și mașini ce dansează, ghetouri de aur, orătănii personificate, sarcasm, umor și visare – se regăsesc toate în poveștile Blazzaj, o trupă în permanentă schimbare, ce aduce cu fiecare apariție prospețime și energie în peisaj.

Valentin Potra – tobe
Sergiu Cătană - percutie, percuție electronică
Alexandru Pascu - bass
Gabriel Almasi – ghitară, synth
Lucian Nagy - saxofon, instrumente de suflat
Vlad Faur - trombon bas
Petre Ionuțescu – trompetă, clape
Octavian Horvath - voce

🔹🔹🔹


BALKANAMERA JAZZ Q


este un proiect inițiat de regretatul baterist Corneliu Stroe, a luat naștere în anul 2010 în formula de quartet cu Elena Gatcin – voce și pian, Liviu Mărculescu – trombon, duduk, bucium, Eugen Amarandei – contrabas, Corneliu Stroe – baterie. Acest proiect a dorit să îmbine ritmurile lationo-americane cu melosul balcanic. Cu teme originale - compoziții sau preluate din folclorul românesc, a susținut concerte în România și în străinătate. În urmă cu doi ani, formula inițială s-a dezvoltat adăugând chitara și schimbându-se denumirea. În formula actuală au scos un CD cu titlul ”Mioritic Stuff” care conține compoziții proprii și două piese din concertul de la Sala Radio București, în formula inițială (Corneliu Stroe la tobe).

Liviu Mărculescu – liderul grupului, își aduce contribuția prin aranjamente orchestrale și compoziții proprii, dând nota specifică trupei. Cariera de muzician a început-o în anul 1980 la Festivalul de Jazz de la Sibiu unde a început o colaborare de lungă durată cu marea artistă de jazz, Anca Parghel. Are la activ zeci de participări la spectacole și festivaluri din țară și străinătate.

Elena Gatcin - voce, pian
Eugen Tobos - chitară, bouzouki
Eugen Amarandei – contrabass
Constantin Stavrat - tobe
Liviu Marculescu - trombon, bassflugelhorn, bucium

🔹🔹🔹


SORIN ZLAT QUARTET


În anul 2018, pianistul Sorin Zlat a început să lucreze la noul său album The Land of Dreams care conține compoziții și orchestrații originale. Cu stiluri abordate care oscilează de la cool jazz la post-bop, latin, avant-garde, funk, neo-soul proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cu muzicieni proveniți din generații și școli de gândire diferite dar unificați de către limba comună a jazzului. Proiectul s-a bucurat nu numai de un succes bine meritat în România, Europa și SUA dar a dat naștere și unor colaborări muzicale cu mari muzicieni români și internaționali.

Prin acest proiect pianistul a reușit să spargă granițele comunicării, practic The Land of Dreams este tărâmul tuturor muzicienilor care pot comunica prin prisma muzicii și conferă publicului ascultător o provocare muzicală cât mai spontană și captivantă.

Concertul Sorin Zlat Quartet va cuprinde compoziții personale de pe albumul Endurance lansat în anul 2015 și creații noi ce vor fi incluse pe următorul album. Sorin Zlat (pian) – pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români care în ultimii ani a prmit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), Premiul pentru ”Cel mai bun Muzician de Jazz” etc. A concertat pe aceeași scenă cu Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsallis și mulți alții.

Sorin Zlat – pian
Cătălin Milea – saxofon
Mike Alex – contrabas
Iulian Nicolau – baterie

🔹🔹🔹

share...Share on Facebook
Facebook